skole

StressI morgen har jeg ikke mindre enn to viktige prøver. En i matte der jeg må få 4 for å få det på kortet, og en i samfunnsfag der jeg burde få 5 for å få det på kortet. Kjempebra at begge er på samme dag, gjør det veldig enkelt å øve!! Heldigvis er resten av morgendagen veldig rolig, skal bare dra ned til byen og på omvisning i domkirka på engelsk, blir en annerledes engelsktime!

I tillegg skal jeg straks dra for å spille kamp, og puggingen blir med dit og. Jeg har skrevet ikke mindre enn 8 sider sammendrag/øveark til samfunnsfag, og matteregler jeg må huske på er skrevet ned på hånda. 

Hadde tidenes chilleste skoledag i dag, med bare pugging til prøve og 2 filmer. Greide å sovne i den ene (noe jeg alltid gjør) og det var utrolig godt å ta en liten powernap midt under kjedelig spansk dokumentar på 2 timer. Når jeg kom hjem var det rett på stress igjen, må pakke til HYTTETUR med jentene i morgen, øve til prøvene, og på toppen av alt har jeg lånt bort spillertrøya mi, så en time før jeg må dra måtte jeg begynne å spørre alle jeg kjente om de hadde en ekstra. Heldigvis har lillesøster spilt fotball, så jeg låner hennes gamle drakt :)

Håper alle får en fin kveld, så snakkes vi senere! 

Today I don't feel like doing anything
Bortsett fra de neste 24 timene kommer uka her til å være totalt chill! I dag har det vært pugging til matte heldags som er i morgen, torsdag er det fri/forberedelse til elgelsk heldags og på fredag er det engelsk. Egentlig liker jeg tentamensdager, har ikke noe imot å sitte å skrive en hel dag. Matte er nesten det eneste unntaket, men kan faktisk være helt greit det og, selv om karakteren ikke nødvendigvis blir så bra.

I dag har jeg ikke orket å gjøre noe fornuftig i forhold til skole. Jeg synes det er så vanskelig å pugge matte, det går aldri inn i hodet liksom.. I tillegg var jeg veldig sliten, så tok en pause noen timer og dro for å se på fotballkamp. Elsker å gjøre det om våren og sommeren, koslig å slappe av et sted du liker deg å se på en sport du heller ikke har noe imot. Nå skal jeg lage med toast, se frustrerte fruer og forhåpentligvis få lært noen småting som kan gjøre en forskjell i morgen før jeg legger meg :)

Two days, and I'm alive

I morgen er det tredje dag på videregående. Jeg har overlevd to dager, som faktisk ikke var så ille som jeg hadde trodd! Hadde de fæleste tanker om både lærere og eldre elever, men det har vist seg å gå ganske bra. Jeg kom i klasse 1ST5, og selv om Merethe er den eneste jeg kjenner godt fra før, føler jeg at det går helt fint, fordi det virker som at de fleste er veldig snille osv, så det skal nok ikke bli noe problem å finne noen å blir kjent med! 

Satser på at det blir mer blogging framover, nå som det ikke lenger er ferie, og jeg må ha noe å gjøre bortsett fra å trene, spille kamper, gjøre lekser og sove. Har ihvertfall tenkt på en del jeg vil skrive om, og vurderer å ha en spørsmålsrunde om ikke lenge, om det er noen som vil det :-)

Marthe og Merethe, Steinkjercup 2010

Now it's over

Det har gått fort. Tre år i verdens styggeste bygning, men med verdens beste elever og venner. Det er kjipt at vi ikke skal dele prøveresultater, lærerdissing og friminutt sammen lenger, vi blir jo helt splittet. Det har vært tre herlige år. Selv om det har vært vel mye skole til tider, har det vært tre fantastiske år med mange nye bekjentskaper og utrolige opplevelser. Jeg kommer alltid til å huske sinssykt mye fra disse årene. Ikke bare ting i skolesammenheng, som telttur, prosjekter og klasseturer, men også minner med folk fra skolen, som jeg kanskje ikke hadde kjent så godt om vi ikke hadde gått på samme skole. 

Det er utrolig hvor mye alle sammen har forandret seg på disse tre årene. Uheldigvis finnes det mange bildebevis...De første er fra 8, så 9. og deretter 10. (Disse bildene er vel mest interessante for de som faktisk kjenner personene på bildene. I og med at jeg har sett gjennom bilder jeg har tatt på skolen og i skolesammenhenger med Ugla opp gjennom årene, ble det en del bilder også...) MINNER!Jeg håper at jeg kommer til å holde kontakten med mange, for 10. trinn på Ugla 2009/2010 er en herlig gjeng! 

Deseando

Streiken pågår fortsatt, og forhåpentligvis fortsetter den også ihvertfall til etter 9 i morgen tidlig. Herregud, det hadde vært herlig å ikke ha eksamen! Jeg krysser alt jeg har av fingre, tær og kroppsdeler for at de to partene (ikke at jeg egentlig vet helt hvorfor det er streik, og hvem som står for den) tar en tidlig kveld med paradise hotel, og fortsetter å ikke komme til enighet. Vær så snill å la det bli streik i morgen også! Jeg vil gjerne ha ferie nå!

Bildeopplastningen ville jo ikke funke, så trist. Ikke at jeg hadde et relevant bilde uansett da...

Norskeksamen

"Faen, æ kjæm opp i norsk,"  var det siste jeg sa da jeg gikk opp trappa til klasserommet i morgest for å få vite hva jeg skulle ha eksamen i. Og stemte det? Jada... Her sitter jeg, med eksamen i ikke bare ett, men to fag, der det ene er nynorsk, noe jeg behersker i svært liten grad. Jeg har da aldri hørt noen som har snakket nynorsk, og jeg har aldri frivillig lest noe på nynorsk. Jeg vet jo ikke hvordan nynorsk fungerer en gang! Jeg har på følelsen at det her kommer til å gå strålende!

For å gjøre ting enda bedre, så tryna jeg i trappa i dag. Jeg skulle gå ned, og i halvsøvne bomma jeg på trappetrinnet. Nå har jeg vondt. FML.
Naturfag kan bare gå og legge seg

Muntlig prøveeksamen er noe dritt. Ikke bare må vi ha det, men vi må også være på skolen i forberedelsestiden for å ha andre fag. Ah, jeg blir frustrert over alt som heter skole, skal blir sykt deilig med et par måneders fri snart!

Av alle mulige fag kom jeg opp i naturfag. NATURFAG. Det verste faget jeg i det hele tatt kunne komme opp i, med tanke på all forberedelsene og stresset og min egen kunnskap... Men bortsett fra at jeg sliter med å skjønne hva som i det hele tatt står i boka, er det vel egentlig ganske lurt for meg at jeg kom opp i nettopp naturfag, for da får jeg gått gjennom stoffet i det jeg ser på som det vanskeligste faget før eksamen. Så vi får håpe at det var flaks da, selv om det ikke virker helt sånn nå...

Men uansett så sliter jeg, fordi vi har fotballtrening i dag og kamp i morgen. Det er jo ikke akkurat ideelt midt oppi alt dette her, så jeg får rett og slett håpe at jeg ikke blir tatt ut til kampen, slik at jeg slipper å bruke 3-4 verdifulle timer på kamp! Det føles helt feil å si det, men det er nok til det beste...


webcam-kvalitet, impessing!

El abuelo segundo se llama Achmed

Skolearbeid og treninger tar opp store deler av tiden min nå, og jeg sliter litt med å få tid til å blogge. Da blir det blogging om skole..

I morgen har vi framføring i spansk: nemlig om en oppfunnet familie. Da får man ihvertfall brukt fantasien sin! Nå må jeg bare lære meg det vi skal si utenat, og det kan ta sin tid.. (Håper bare Andreas har husket å lære det også..)

Fra øverst til venstre: Rojer, Pedro, Samantha, Doris, Achmed, Rosita, Maria og Rachel. (Uttales Rasjhhell. Den er veeeldig intern.)

hits