hest

SUPER-FERI


Hei småføll! 

Høstferienfrien var superkoselig! Selv om vi bare hadde fri torsdag og fredag fikk jeg noen supre dager på kjære Klopp. Ble bare meg og mine favoritt-tvillinger Nora og Rakel, så resten av gjengen vår ble desverre ikke med. For de som ikke skjønner så mye kan jeg bare si at jeg og noen venninner bruker å dra oppover til en stall på Oppdal (der vi bruker å dra på rideleir) innimellom, og der slapper vi av, rir turer, får ansvar for stallen og hestene. Vi tar oss av turister og gir hestene mosjon. Funker supert når det er gøy å gjøre det, og vi ellers ville betalt flere hundre kroner for all ridningen vi holder på med. Begynner å føles som et hjem nr to for meg, definitivt den plassen jeg liker best å være!

Sånn i forhold til antall personer var det helt greit, da det kom SYKT mange turister for å ri, så hestene fikk gått nok, så med flere personer hadde det nok blitt stress. Men fy søren hvor mye jobb det ble på oss. Når det kommer 4 grupper på 2-4 personer i løpet av 4 timer og det er litt for lite hester får man selvsagt problemer. Men heldigvis er høstferien ferdig nå, så flinke hestene som gikk flere turer om dagen får nok fri en god stund før de må gå så mye igjen :-)

Ble masse ridning på oss, men turistene tok opp mye av tiden vi ville brukt på turer for oss selv. Likevel fikk vi skvist inn en galopptur og et par timer på banen alene innimellom å være turledere og instruktører. Fikk gjort mye, fått masse friskluft, vært med superkoselige jenter og hester og trent armer skikkelig. Det er ikke bare bare å fore og møkke hele stallen for 20 hester. Gleder meg allerede til neste gang, selv om det kan bli lenge til. BTW CREDS OM DU LESTE ALT.

Noen hesteinteresserte som leser dette?
Hva har folk gjort i helga/høstferien? 

I love this place

 

(Ahh, fin kvalitet på filmen ja.. Hvordan endrer man sånt når man laster opp på youtube?)

Tok ikke så mange bilder fra helga, men har endelig gjort ferdig videoen fra i sommer! En utrolig koselilg uke med utrolig koselige folk :)

Helga var superkos, men stressende! Masse å gjøre hele tiden, og selv om vi fikk gjøre omtrent akkurat det vi ville, rakk vi ikke halvparten en gang. Vi red på turer, tok oss av turister som kom for å ri, red hester på bane og ryddet i stallen.

Det var veldig mye å gjøre hele tiden, så eneste ordentlige pausen var vel etter kveldsforinga på fredag. Lørdag var det planlagt pizza, brownies og en veldig rolig kveld, men den ble fort avbrutt når et par hester fikk i seg noe mat de ikke skulle hatt! Det resulterte i et par dødssyke hester og konstant gåing i 4 timer kun stoppet av en liten tur inn i stallen der vi tvingte i dem masse matolje. Var veldig nervøse for at det ikke skulle gå bra, men det gjorde det heldigvis! Ikke noe gøy å være alene på gården og få beskjeden om at det var stor sjangse for at de kom til å få kramper og dø. 

Men alt i alt var det en finfin helg med herlige jentene, gleder med allerede til høstferien og neste tur oppover!

bagen er pakket


Har virkelig ikke noe imot å slutte klokken 11 hver fredag, og i dag resulterte det i en kjapp bytur for å hente mobilen på reprarasjon og sannelig ble det ikke litt shopping og! Kjøpte denne herlige genseren fra gina, supergod og høst-ish!

Nå har jeg det veldig travelt, for om en halvtime skal mamma kjøre meg ned til togstasjonen. Der skal jeg møte Rakel, Nora og Therese, og deretter skal vi ta toget til Oppdal. Ser virkelig fram til helgen, og håper vi ifnner på masse kult! Jeg ser for meg at det blir superchilling, rideturer, stalljobbing og masse god mat, og det skal jeg ikke klage på! Aner ikke om vi får nett oppe på gården, så blogging blir det kanskje lite av hehe. Uansett tror og håper jeg dagene blir fyllt med litt andre ting enn pc-sitting :)

Hva skal du i helgen?

Those were the best days of my lifeDet er kanskje vanskelig for andre å skjønne det, men jeg sliter virkelig med å beskrive hvor stor plass Langklopp Fjellgård har i hjertet mitt. Sommeren er virkelig ikke den samme uten en uke på rideleiren med den herlige stemningen, fjellturene, galoppbakkene, badeturene og ikke minst hestene, deltakerene og lederne. Hver gang jeg er der er jeg lykkelig, og hver gang jeg kommer hjem føler jeg meg tom. Det må virkelig ikke bli lenge til jeg drar dit igjen, enten på helgetur for å hjelpe til på gården, for å selv være på leir igjen eller for å jobbe der under rideleirukene, noe jeg håper det blir noe av neste sommer! Kan virkelig ikke tenke meg til en bedre sommerjobb enn på nydelige Stall Klopp Galopp ihvertfall!

Falsterbo Horse Show


rideleir på langklopp sommer 2010. Sprangtrening med Mariana, utrent x-traver

Dagen i dag må nok ha vært den minst innholdsrike i hele mitt liv. Ble en sen kveld i går, skype er jo så koselig! I dag våknet jeg ikke før klokken halv 4 (!!!) og har bare slappet av med Dexter og mat før jeg sov en times tid igjen rundt klokken 6. Sovedyr sa du? Nå er dagens høydepunkt på tv, nemlig Falsterbo Horse Show! Kjenner det kribler i magen når jeg ser rytterne hopper over hinderne. Alt for lenge siden jeg har sittet på hesteryggen nå, må få noen rideturer eller noe før rideleir i August. Gleder meg sykt til det, siste året på rideleir med samme gjengen som jeg har dratt dit med de siste årene. Begynner vel å bli litt for gammel til dette, men vi ble enige om å ha et avslutningsår sammen hehe :) 

Crazy

Det var ubeskrivelig godt å sitte på hesteryggen igjen i dag! Selv om hestepusen som alltid var smågal, hadde jeg det kjempemorsomt med å prøve å få han til å gå fint... Det gikk ikke alltid like bra, men innimellom alle småsteilinger og ville tendenser hadde faktisk Prins Juventus noen perioder da han nesten gikk helt samlet. Ble nesten litt stolt av traveren jeg!

I kveld har jeg slappet av med besøk og sjokolade, mens Rosenborgkamp og sprangridning sto på tv'en. Herlig!


Hade Trondheim, hellååå Langklopp

Da var bagene pakket, og jeg skal dra på rideleir. Kommer hjem på fredag, så vi snakkes vel da!

Stall Klopp Galopp, 2007

Abstinenser

I dag fikk jeg en etterlengtet dose hest. Med bare tre dager igjen til jeg skal på rideleir har jeg blitt umenneskelig rastløs. Jeg har ikke sittet på en hest siden vinterferien, og begynner å blir greit gira på en uke med ikke så mye annet enn hester. Jeg har jo i mange år vært hestejente, og en sommer uten Stall Klopp Galopp er nesten utenkelig. Minnene derifra er så utrolig mange, og Klopp er en av de stedene jeg elsker mest her i verden. Faktisk.

Ihvertfall, i dag dro vi og hilste på noen hester, det er jo nesten farlig å gå for lenge uten å være i nærheten av dem. Det ble ikke noe riding i dag, fordi det passet litt dårlig for eieren av hesten jeg bruker å ri på, Prins Juventus, så vi dro bare bortover for å hilse på han og unghestene. Jeg fikk egentlig lov til å bare dra dit å ri alene, men mormor syntes at det var litt for skummelt, og at han som eier Prinsen burde være der, i tilfelle noe gikk galt osv. En halvgal traverhingst er jo ikke bare bare. Det er jo faktisk en veldig verdifull hest, det hadde jo ikke vært så morsomt om noe hadde skjedd med en hest i norgeseliten i trav... 

Gleder meg til denne blir større, kanskje jeg får enda en hest å ri på innimellom. Ihvertfall en utrolig rolig og snill unghest.


Seriøst, finere hest skal du lete lenge etter. Bilde fra i høst.

Rideleir

Da ble det rideleir i år også. Jeg hadde nesten gitt opp å finne noen som ville være med, da jeg plutselig fikk en melding på facebook. Den var fra ingen andre enn Rakel, som jeg møtte på rideleir i 2007 og 2008. Det viste seg at både hun, søsteren og venninna deres skulle dit, og da ble jeg plutselig opptatt enda en uke i ferien!

Jeg kjenner det kiler i magen, for er det en plass jeg elsker å være på, så er det Stall Klopp Galopp i Rennebu. Sommeren blir ikke helt den samme uten en uke på Klopp. Dette blir den 5. sommeren på rad jeg skal dit, og minnene er mange. Jeg har blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker i løpet av årene, og opplevelsene er ikke mangelvare. Badeturer med fall, galopp og iskaldt vann, lange fjellturer med kappløp opp mot toppen og nydelig utsikt og koselige overnattinger med spøkelseshistorier, pølse og bålkos med hestene rundt seg. Man får det ikke bedre.
marthe

marthe

17, Trondheim

At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day. Others are just not facing the truth. Some are evil men, at war with good. And some are good, struggling with evil. Six billion people in the world, six billion souls. And sometimes... all you need is one

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits