IKKE LA TING FORBLI UGJORT


Det skal så utrolig lite til før alt blir forandret til det ugjenkjennelige. Ikke nødvendigvis fysisk, men psykisk. En ting kan bli fjernet fra livet ditt, og det kan det ødelegge - eller for den saks skyld forbedre - alt. På bare et lite sekund kan alt forandre seg. Fra å være glad og fornøyd, kan man gå til å være knust og ulykkelig. En setning, et bilde, et blikk, en tilfeldig ulykke, en gal massemorder. I et øyeblikk har du noen eller noe, plutselig ikke.

I dag er det 4 måneder siden massakren på Utøya og bombingen i Oslo. 4 måneder siden mange hundre, tusenvis av mennesker gikk fra å være vanlige mennesker, til å bli skadde, pårørende eller etterlatte. Alt på grunn av en manns unødvendige og uforståelige hat.

Det får meg virkelig til å tenke på hvor lett ting kan skje. Det var ingen som forutså dette. Man går ikke å forbereder seg på at ungdommer på sommerleir regelrett kan bli skutt ned. Egentlig er det ikke så mange ting her i verden vi kan forutse. Plutselig blir kjæresten din involvert i en ulykke, eller moren din får kreft.

En Norsk utvekslingselev døde i en uykke i USA for noen dager siden. Det fikk meg til å trekke skremmende paralleller til mitt eget liv, og mine egne venner som i dette øyeblikk befinner seg over dammen. Jeg, familien og andre venner sitter her, uten å kunne gjøre noe. Vi kan ikke gi dem en klem, snakke med dem på samme måte som for noen måneder siden, eller ha de samme opplevelsene. Tenk om det plutselig hender dem noe. Det er kanskje lettere at ting skjer når man er en annen plass med andre ting å gjøre, andre fristelser, utfordringer og en annen kulturJeg føler meg hjelpesløs her jeg sitter, mange tusen mil unna mange av mine nermeste. Jeg kan ikke fortelle dem akkurat hva jeg føler eller tenker som jeg kunne før, og jeg kan heller ikke være der for dem på samme måte. Men jeg er ubeskrivelig glad i dere jenter, og håper for all del dere kommer like hele hjem igjen. Vær forsiktige, jeg klarer ikke tanken på å miste dere. 

Dramatiske og plutselige endringer har jeg blitt spart for i stor grad. Men jeg vet om så mange som plutselig har fått livet forandret. Man kan ikke forutse det noen ting, og derfor er det så viktig å ikke sitte igjen med følelsen av at man ikke har gjort nok, eller at man skulle gjort mer. Derfor er det så viktig å ikke la tanker forbli udelte, meninger forbli udiskuterte, ord forbli usagt og ting forbli ugjort. Ikke gi deg selv muligheten til å sitte igjen med angeren over å ikke ha gjort noe. Vær så snill.

6 kommentarer

Kaja

22.nov.2011 kl.19:09

veldig bra skreve Marthe !!! veldig enig me dæ!

Kremt

22.nov.2011 kl.20:00

Fantastisk bra skreve, marthe! Helt enig!

Marit

23.nov.2011 kl.02:32

Såååå, betyr det at vi ska te Tyrkia????? Hehehe, neida. Love you! Du har så rett!

Hege martine

23.nov.2011 kl.10:36

bra skreve marthe!!! men det ska nok ikke skje nokka, og uansett om det gjør det, så e det ikke vits å gå rundt å vær redd for at nokka ska skje, for det e ikke nokka du kan gjør læll! you amazinggg <3

Amandahg

23.nov.2011 kl.15:56

sykt bra skrevet!<3 kjente faktisk ho som døde i usa:(

marthe

23.nov.2011 kl.15:58

Amandahg: så hu kom fra harstad, tenkt det kunn vær nånn du kjent! :(

Skriv en ny kommentar

marthe

marthe

17, Trondheim

At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day. Others are just not facing the truth. Some are evil men, at war with good. And some are good, struggling with evil. Six billion people in the world, six billion souls. And sometimes... all you need is one

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits