Hvorfor henne, og ikke alle andre?

De fleste har vel fått med seg saken om Marie Amelie, hun som har levd ulovlig i Norge i mange år, og som for tiden holder på å bli kastet ut av Norge fordi hun ble oppdaget etter at hun skrev en bok.

Jeg har store problemer med å skjønne hvorfor folk synes det er så ille at hun blir kastet ut?

Hvert år blir mange, mange mennesker kastet ut fra Norge, fordi de ikke har fått oppholdstillatelse. Det samme skjedde med familien til Marie Amelie, bortsett fra at hun, i stedet for å forlate landet, ble igjen og levde her uten lov. Hun har faktisk gjort noe ulovlig, og jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke skal bli kastet ut på grunn av dette. Bare fordi hun har skrevet en bok, som for øvrig må være noe av det dummeste hun kunne gjøre, (ville hun bli oppdaget og arrestert eller?) lært seg norsk og levd et vanlig norsk liv, skal hun da få bli her? Hva med alle de som er i samme situasjon, skal de også få bli, om de bare lurer seg unna lovene, og blir gode nok for Norge? Hun er ikke noe annerledes enn alle de andre.

Slik saken er nå, vil det ikke gjøre landet noe godt om hun får bli. Om det viser seg at det faktisk kommer noe godt ut av å lure seg unna, og faktisk gjøre noe veldig ulovlig, hvor mye mer problemer vil vi ikke få? Tenk hvor mange som vil prøve på det samme?

Jeg bare spør: Er det virkelig slik vi vil være, at vi oppmuntrer til å leve ulovlig? At vi oppmuntrer til å gjøre unntagelser fra loven når bare personene det gjelder er bra nok? For det er jo sånn. Faktisk.

Sorry for mye rot, ville bare få det ut :)

4 kommentarer

marit

16.jan.2011 kl.23:43

Søtpus du ja. Men enkli ganske godt sakt!

Marit

24.jan.2011 kl.12:40

kan du blogg eller? taper

Martine

27.jan.2011 kl.17:32

HELT enig med deg! Jeg skjønner ikke at folk støtter disse demonstrasjonene uten å tenke seg ordentlig over! Vil de at alle de andre 5000 som har oppholdt seg ulovlig som sendes ut av norge hvert år også skal få bli da? Det er sikkert mange av dem som også har levd her i mange år og blitt godt intergrerte og som selvfølgelig synes det er like trist å bli kastet ut..

// tusentusen takk for koselig gratulasjon! Blir nok littegranne endring i fokus på blogger etterhvert tenker jeg ;)

Kristine Marie Aas

18.feb.2011 kl.15:43

Meget enig.

Skriv en ny kommentar

hits