Det skal ikke være mulig å drepe sine egne barn

Er det noe jeg aldri kommer til å skjønne, så er det hvordan foreldre kan få seg til å drepe barna sine.

I dag er det tre år og 13 dager siden to jenter på 12 og 10 år ble drept av sin egen mor her på Byåsen. Jeg husker det godt. I avisene om morgenen så jeg forsideoppslaget. Tre personer døde. Røykforgiftning. Ulmebrann. Jeg leste meg opp til at jeg ikke kjente igjen huset det var bilde av, og jeg kunne heller ikke komme på å kjenne noen som bodde på den oppgitte adressen. Jeg dro på skolen, og lurte veldig på hvem det var som hadde mistet livet. På skolen jobbet vi med avslutningsforestillingen vår, siden vi skulle gå ut av barneskolen. Jeg satt i den mørklagte gymsalen og så på at noen øvde på et nummer på scenen. Plutselig kommer en venninne bort til meg. -Marthe, du veit kæm det e som har dødd ja? Jeg svarte at jeg ikke visste. -Det e Nanne og Solveig. Da kjente jeg at alt bare knakk sammen. Jeg ble sittende helt stille, oppfattet ikke lenger det som skjedde på scenen, og tårene triller nedover kinnene mine. Nanne Andrea. Den snilleste hestejenta på rideskolen. Søt, morsom og utrolig flink med hester. Jeg kjente henne ikke så veldig godt, men noen koselige samtaler, en hjelppende hånd innimellom og noen felles ridetimer gjorde at jeg brydde meg om denne jenta. Solveig. Den mest sprudlende jenta på ridekurset mitt. Alltid glad, og flink med hester. Det var forferdelig å se på oversikten på ridetimene, når navnene deres var strøket ut. Jeg klare ikke å gjøre stort resten av den dagen. Tankene fløy, og tårene rant. Hvorfor dere? Hvorfor valgte moren deres å ta livet av alle tre? Sovepiller og ulmebrann. Enkel måte. Bare fordi du mister foreldreretten til barna dine og du vil dø selv, betyr det ikke at du må da de med deg. Faen.

I går var det tre år siden en gutt ble drept av sin egen far her på Byåsen. Jeg husker det godt. Jeg og noen venninner satt på fotballkamp, Rosenborg - Fredrikstad, den 10. juni 2007. Plutselig fikk en av oss en melding. "Hozzy har blitt drept av faren sin." Faen, vi håpte det var tull, men innerst inne skjønte vel alle at det var sant. Gutten som hadde kommet til norge for noen år siden, som hadde gått på samme skole som oss i flere år, var død. Faren hadde aldri vært helt stabil. Å true kona si så hun blir nødt til å hoppe ut fra verandaen i andre etasje er sinssykt. At du klipper av alt det lange mørke håret til den lille  datteren din som kona elsker å holde på med er sinssykt. Etter fotballkampen tok vi bussen hjem, men vi gikk av et stopp tidligere enn vanlig for å gå ned til huset hans. Det var forferdelig å se alle som var samlet der. Det fantes nok ikke ett tørt øye. Vi kunne ikke annet enn å stå å se på den store svarte bilen som kom, og båren med den grønne duken som ble båret ned trappa. Like etter kjørte den svarte bilen igjen, men med et kors på taket. Dagen etter kjøpte vi roser å la på utenfor huset, sammen med alt det andre som viste hvor mye du betydde for folk. Hozzy skulle bare hjem å spise før han skulle møte vennene sine igjen. Han møtte dem aldri igjen. I stedet ble han knivdrept av faren sin mens lillebroren sto å så på.  Faen. 

 

Hvil i fred Nanne Andrea Davies Landa, Solveig Davies Landa og Hussain Abadi.

11 kommentarer

Ellen

12.jun.2010 kl.00:07

Forferdelig trist ;/

Kjempe fint skreve marthe!

marit :- )

12.jun.2010 kl.01:23

ja, det e helt sykt. du eså flink te å skriv, det va fint ja!

æ blir så provosert av sånne stygge menneska, og når du har dem i nabolaget vet du jo aldri ka som kan skje

Sangpia Maren Amalie

12.jun.2010 kl.02:03

Det er så sykt og det er rett og slett umenneskelig! Jeg kjente Nanne utrolig godt og hun fortjente absolutt ikke å dø! Det gjorde heller ikke Hozzy og Solveig! Det er umenneskelig og rett og slett bare helt sykt!!!!!! : (((((

anniken

12.jun.2010 kl.14:38

kjempe fint skrevet marthe. det e så sykt, kjem ikke over det ..

å kem e det som klare å gjør nå sånt da? te demmers egne unga? :/

KAYSO

12.jun.2010 kl.21:28

Huff så TRAGISK! jeg forstår ikke hva som går igjennom hodene på slike folk! Det er bare helt forferdelig! Blir bare så sint og frustrert.... Veldig bra skrevet.
herregud så trist og tragisk! utrolig bra skrevet ble sint av å lese men bra skrevet.
sv: takk snuppa :D<3

Stine Solberg

14.jun.2010 kl.08:44

Utrolig trist! Helt forferdelig at folk gjør sånt!

♥ Helene rv

14.jun.2010 kl.21:24

Det der er utrolig forferdelig! Tenk å gjøre noe sånt! Huff. Dette var noen veldig triste historier. Utrolig leit at sånne ting skjer.

Veldig fin blogg, du skriver kjempebra! Ha en super dag videre :-)

03.feb.2012 kl.19:17

Nanne andrea og Solveig var kusinene mine, savner dem utroli mye!

marthe

04.feb.2012 kl.00:55

Anonym: skjønner deg godt, de var herlige jenter!

Skriv en ny kommentar

hits